Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Има резултат от протестите на превозвачите в София

Симеон Милушев, Национално сдружение на автобусните превозвачи в България, Бизнес старт, 26.06.2018

„Имахме едно искане – да бъде оттеглен законопроектът за създаването на Българска автомобилна камара. Това се случи и сме наистина благодарни“. Това коментира Симеон Милушев, главен секретар на Националното сдружение на автобусните превозвачи в България, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

„Бизнесът се обедини около тази идея, която от две години ходи по разни институции. И най-накрая изби по някакъв начин чак сега. Защото преди две години ни попитаха дали наистина желаем обединение и дали наистина желаем камара. Това ми звучи като „Искате ли да вечеряте с нас?“. Ние казахме „Да, искаме“, но искаха те да консумират добра храна, а ние -лоша, с което ние не се съгласяваме, а те използват това, че пред две години сме се съгласили на обединение. Ние искаме такова обединение и такава камара, но не искаме тези условия“.

Според него нещата по медиите се представят по начин, който обърква хората и самите превозвачи. „Всички искаме едно, но то ни се поднася по различен начин“.

Милушев смята, че в институциите и Министерството на транспорта се прави така, че контролният орган наистина да не изпълнява своите функции.

„Сега трябва да бъде паралелно създадена друга структура, която да изпълнява тези функции на министерството. При тези възнагараждения от 500 лева един контролен орган не би могъл да бъде адекватен към дадената обстановка, защото нашият бизнес наистина работи по европейски стандарт и полагаме много средства от себе си, за да може да изпълним една услуга, която е социална. Но в същото време трябва да изпълняваме едни европейски спогодби и регламенти, които ако не се изпълняват, има строги санкции към нас“.

 

Последни новини
Още от Бизнес старт