33 нови случая на коронавирус у нас при изследвани 566 проби

Започва масово тестване в Хасково след новината, че Григор Димитров е с коронавирус

07:54 | 22 юни 2020
Обновен: 07:54 | 22 юни 2020
Автор: Магдалена Иванова
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

През последното денонощие за новия коронавирус са изследвани 566 проби, 33 от които са с положителен резултат. Това показва Националната информационна система.

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград - 1; Бургас - 1; Варна - 2; Кюстендил - 14; Пазарджик - 1; Перник - 1; Пловдив - 1; София област - 6; София град - 6.

Потвърдените случаи на COVID-19 у нас към момента са 3905. От тях 1632 са активни. Общият брой на излекуваните лица е 2074, като 47 от тях са регистрирани през изминалите 24 часа.

322-ма са пациентите с доказана коронавирусна инфекция, настанени в лечебни заведения за болнична помощ. 13 от тях се намират в интензивни отделения или клиники.

Според Националната информационна система медицинските служители, при които е констатиран новият коронавирус в България, са 343. За последното денонощие не са установени нови случаи.

199 са починалите у нас лица, при които е бил потвърден COVID-19, като за изминалото денонощие няма нови смъртни случаи.

Междувременно стана ясно, че започва масово тестване в Хасково след новината, че Григор Димитров е с коронавирус. Най-добрият ни тенисист беше в родния си град преди няколко дни.

Областният управител на Хасково призовава всички лица, които са били в контакт с Димитров по време на престоя му в града, да се подложат на доброволна карантина и да уведомят властите, съобщи btv. Днес заседава и областният оперативен щаб, който трябва да реши какви мерки да бъдат взети за ограничаване разпространението на заразата.