Зам.-министър на земеделието е с положителна проба за коронавирус

Информацията е получена след края на работния ден, което е след дадения брифинг за журналисти

19:05 | 8 юни 2020
Автор: Цветан Кръстев
Зам.-министър на земеделието е с положителна проба за коронавирус

Заместник-министър на земеделието, храните и горите е бил диагностициран с новия коронавирус, стана ясно от прессъобщение на ведомството, с което се пояснява, че заради това сградата на министерството ще бъде затворена през утрешния ден (вторник), за да бъде извършена пълна дезинфекция, съобщава Investor.bg.

Това ще бъде най-висшият политик в страната ни, който е доказано заразен с болестта, след като по-рано през годината с Covid-19 бяха диагностицирани трима народни представители и общинар от Столичния общински съвет.

Заместник-министърът  се е почувствал зле вчера, а днес е отишъл да си направи тест. Ръководството на ведомството е получило информацията в края на работния ден  - едва след дадения брифинг за журналисти.

В сградата два пъти седмично се извършва пълна дезинфекция, като последната е направена в края на работния ден в петък.

Текущата работа във ведомството ще продължи дистанционно и услугите за граждани. През утрешния ден ще бъдат тествани служители.

По-рано днес земеделският министър Десислава Танева и директорът на Държавния фонд "Земеделие" ДФЗ Васил Грудев дадоха брифинг часове, след като сайтът "Биволъ" разпространи видео от онлайн разговор с производители на зеленчуци и плодове, проведен в края на март. Изявлението на двамата обаче не успя да отговори на въпросите крие ли България измами с европейско финансиране за земеделски производители.

"Репликата ми е в посока на това, че ако даден бранш, който е в сектора на чувствителните - те са "Плодове", "Зеленчуци", "Оранжерийно производство" и "Животновъдство", постоянно говори и темата за дадено производство е само "измама", той няма как да получи обществена подкрепа, най-малкото затова, че пари от данъкоплатците трябва да се дават за подкрепа на това производство, при условие че самите те смятат, че в тяхното производство има само измама", обясни какво е искала да каже министърът.