Държавната комисия по хазарта отнема лицензите на Еврофутбол

В тримесечен срок "Еврофутбол" ООД следва да предприеме действия за преустановяване на допуснатите нарушения

15:39 | 25 март 2020
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Държавна комисия по хазарта (ДКХ) временно отнема лицензите на „Еврофутбол" ООД за срок от три месеца. Това решение е взето по време на днешното заседание на комисията.  

"Еврофутбол" има издадени лицензи за организиране на хазартни игри онлайн за залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета, както и за организиране на хазартни игри за залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета.

В постановените решения ДКХ указва, че в тримесечен срок "Еврофутбол" ООД следва да предприеме действия за преустановяване на допуснатите нарушения. В случай, че в определения срок бъдат отстранени обстоятелствата, които са основание за налагане на принудителната административна мярка - временно отнемане на лиценз, дружеството може да продължи дейността си.

От Държавната комисия по хазарта посочват като основание за отнемането на лиценза на "Еврофутбол" наличието на просрочени публични вземания в големи размери, които не са обезпечени.

От решението, публикувано в сайта на комисията, става ясно, че тя е издала на компанията два акта за установяване на публично държавно вземане на обща стойност от 328.9 млн. лв. Те са били обжалвани, но съдът е оставил актовете в сила.

51% от собствеността на "Еврофутбол" се притежава от "Евросъдружие", в което един от партньорите е Васил Божков. 

В началото на тази година беше спрян бизнеса и на "Ню геймс" и "Евробет", след като организирането на лотарийни игри премина към държавата.