200 000 души само в България вече са гледали „Отмъстителите: Краят“

Филмът продължава да чупи рекорди

10:31 | 14 май 2019
„Отмъстителите: Краят“ счупи редица рекорди в боксофиса Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
„Отмъстителите: Краят“ счупи редица рекорди в боксофиса Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Безспорният хит на годината в киното е „Отмъстителите: Краят“. Навсякъде по света продукцията жъне успехи, с които чупи всевъзможни рекорди за зрителски интерес и приходи. В това число влиза и България.

Трета поредна седмица комикс-продължението е №1 в родния боксофис, събирайки вече почти 200 000 зрители (199 650). Общият приход до момента у нас достигна 2 321 710 лв, а в глобален аспект сумата почти прехвърли 2,5 млрд. долара.

Дългоочакваният дебют на „Pokemon: Детектив Пикачу“ също привлече вниманието на мнозина, но дори той не успя да свали „Отмъстителите: Краят“ от върха в класациите. През уикенда в България детското филмче събра 10 988 зрители, но заедно с предпремиерата те достигнаха 18 740.

Българските продукции „Милиард“, „Лошо момиче“ и „Уют“ все още се задържат на екран и продължават да привличат зрители, като дори филмът на „Камен Донев“ ЕООД от 8 седмици се задържа в топ 10.

До края на май очакваме премиерите на „Аладин“, „Рокетман“, „Годзила: Кралят на чудовищата“ и „Опърничавите“. Последният от които е отново българско производство.