„Отмъстителите“ подобриха собствения си рекорд в боксофиса

Филмът събра двойно повече приходи от предшественика си за уикенда

08:14 | 30 април 2019
Постер на „Отмъстителите: Краят“ Снимка: Warner Bros.
Постер на „Отмъстителите: Краят“ Снимка: Warner Bros.

Отмъстителите: Краят“ надмина абсолютно всички очаквания за приходи на анализатори по целия свят, подобрявайки с почти 100% досегашния рекорд, поставен преди година от предшественика „Отмъстителите: Война безкрай“.

Световната премиера на епичната комикс-поредица успя да донесе на Walt Disney 1,223 млрд. долара. Предходната част на филма за сравнение отчете приходи от 640,5 млн. долара. Цифрите са от Box Office Mojo.

Новината се отрази благотворно на Уол Стрийт в понеделник, където Disney отчете вечен рекорд в цената на акциите си в средата на търговията, достигайки 142,37 долара по данни на Bloomberg. Сесията затвори при 139,30 долара за акция, което може все пак е доста сериозен успех. От началото на годината студиото се радва на 27% ръст в цената на активите си. След първото тримесечие за 2019 г. Disney прави сериозна заявка за една от най-плодотворните си години в историята.

Разглеждайки по-детайлно източниците на приходи за „Отмъстителите“ забелязваме, че повече от 70% от тях идват от световните киносалони. Изглежда православният Великден е дал своето отражение, макар да нямаме точни данни за боксофисите в Русия, Гърция, Румъния, Украйна и останалите страни, изповядващи религията.

България също отдава своя дан за успеха на филма. У нас той събра повече зрители, отколкото всички останали прожекции взети заедно. Или по-точно 66 410 души. Това е причината за прихода в размер на общо 775 510 лв.