Тийзър на Междузвездни войни вещае успех за Disney

Изглежда студиото си е взело поука от провала на някои от последните филми

09:32 | 13 април 2019
„Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ Снимка: Walt Disney
„Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ Снимка: Walt Disney

Междузвездни войни“ е най-успешният франчайз в историята на киното, донесъл общо над 10 млрд. долара приходи само от боксофиса. И от това число изключваме анимационните поредици и телевизионните права през изминалите вече повече от 40 години. Но последните няколко филма не предизвикаха очаквания интерес, както първите части от 70-те и 80-те години на миналия век. Изключваме „Силата се пробужда“, защото епизодът прибра над 2 млрд. долара през 2015 г. Тази година се очаква рекордът да бъде повторен и то благодарение само на първите кадри от новата част „Възходът на Скайуокър“.

За по-малко от 12 часа десетки милиони фенове по целия свят изгледаха двуминутния тийзър-трейлър, в който Рей (Дейзи Ридли) се изправя срещу мистериозен опонент в пустиня на непозната планета, докато гласът на Люк Скайуокър (Марк Хамил) дава поводи за размисъл на заклетите почитатели на филма.

По всичко личи, че от Disney са си взели поука и най-накрая са напипали правилната формула, с която няколко поредни поколения киноманияци обвързват живота си.

Дж. Дж. Ейбрамс отново поема щафетата на режисьорския пулт, след като всички се убедиха, че Гарет Едуардс („Rogue One“), Райън Джонсън („Последният джедай“) и Рон Хауърд („Соло“) разочароваха с идеите си.

Премиерата на „Възхода на Скайуокър“ е насрочена за 20 декември, което означава, че Walt Disney Co. вече ще е стартирала онлайн платформата си Disney+, а, както вече ви информирахме, приложението ще заложи основно на франчайза на „Междузвездни войни“. Както HBO GO в момента берат поредната реколта плодове от хитовия си сериал „Игра на тронове“, така и Disney+ ще се възползва от желанието на зрителите да си припомнят миналото, за да се подготвят подобаващо за новия филм.

Вижте сами тийзъра, за да разберете от къде идва целият този шум: