Биткойнът премина границата от 49 000 долара

Morgan Stanley може да заложи на биткойн в своята инвестиционна група от 150 милиарда долара

13:45 | 14 февруари 2021
Обновен: 16:03 | 14 февруари 2021
Автор: Станислава Цветкова
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Биткойн, най-голямата криптовалута, поскъпва до 49 344 долара, съобщава Bloomberg. Цената на дигиталният актив през последните месеци се повлия от препоръки на известни инвеститори от Wall Street като Пол Тюдор Джоунс и Стан Дракънмилър, а от началото на годината стойността на токена е нараснала с около 70%.

Активният ръст на стойността на тази криптовалута започна в понеделник, 8 февруари, след като компанията на Илон Мъск Tesla обяви 1,5 милиарда инвестиции в биткойн.

Вloomberg съобщи по-рано, че Morgan Stanley може да заложи на биткойн в своята инвестиционна група на стойност 150 милиарда долара, след новината в края на миналата седмица, че BNY Mellon планира да обслужва криптовалути за своите клиенти.

Според доклад на Bloomberg, Morgan Stanley обмисля да добави биткойн към портфолиото си след проучване на нуждите на клиентите. Инвестиционната група, наречена Counterpoint Global (CG), е оценена на над 150 млрд. долара и стана известна в света на взаимните фондове с рекордното си представяне в пространството. Новината дойде в края на миналата седмица, след катоBNY Mellon обяви, че планира да обслужва криптовалути за своите клиенти.

биткойн

Цената на биткойн се повиши и е напът да достигне 50 000 долара. Графика: Bloomberg

„С всяко съобщение като това на BNY Mellon, други институции са подтикнати към по-бързо приемане и внедряване на цифрови активи“, каза Патрик Кампос, стратегически директор в Securrency.

„Неотдавнашното съобщение на Tesla също ще насърчи други големи корпорации и институции да приемат криптовалутите като не просто достоен клас активи, но може би дори като основен. По-важното е, че съответното изграждане на институционални услуги в подкрепа на това, ще предизвика други свързани с цифровите активи етапи в тези институции и в по-голямата екосистема“, допълва Кампос.