Германският технологичен гигант SUSE придоби Rancher Labs

Новата компания обединява най-висок клас операционна система Linux, платформа за управление на Kubernetes,  и множество от иновативни edge възможности

09:13 | 2 декември 2020
Обновен: 10:32 | 2 декември 2020
Автор: Радостина Ивчева
Снимка: SUSE
Снимка: SUSE

SUSE, най-голямата независима организация, разработваща решения с отворен код, базираната в Германия,  успешното придоби Rancher Labs, лидер на пазара за управление на Kubernetes, съобщиха от германската компания. Новата компания обединява най-висок клас операционна система Linux, платформа за управление на Kubernetes,  и множество от иновативни edge възможности, които ще предоставят на компаниите силата да бъдат иноватори навсякъде и във всяка област от техния бизнес.

“Нашите клиенти ни показаха, че имат потребност от мощни технологии, които са както иновативни, така и надеждни, за да ускорят своята бизнес трансформация“ каза Мелиса Ди Донато, главен изпълнителен директор на SUSE.

„Ние винаги сме предоставяли иновативни решения, водени от потребностите на бизнеса. Днес със сделката по придобиването на Rancher, ние отново правим история. С нашия стабилен и фокусиран подход към създаване на софтуер с отворен код, нашите клиенти могат да бъдат уверени в надеждността и несравнимата ни гъвкавост във всяка една област – от центрове за данни, до облака, периферията и извън това.“

SUSE има над 28-годишна история в създаването на  решения с отворен код. Компанията е двигател на едни от най-важните приложения и системи, вградени в множество медицински устройства и автомобили в цял свят. Rancher, от своя страна,  наскоро бе обявена за лидер в доклада за третото тримесечие на Forrester, който оценява най-добрите продукти на пазарите - The Forrester Wave™: Multicloud Container Development Platforms, Q3 2020. Компанията създава софтуер с отворен код, който дава възможност на организациите да внедряват и управляват Kubernetes мащабно, във всеки вид инфраструктура – в центрове за данни, в облака, в локални филиали, и в edge computing средата.

Ангажиментът на Rancher към общността за решения с отворен код се затвърждава и от поддръжката на Kubernetes и операционни системи. Без да бъдат обвързвани с конкретен доставчик или лимитирани къде да се осъществяват операциите, компаниите могат гъвкаво и безпроблемно да внедряват иновации във всяка област на своя бизнес – от периферията до облака. Заедно, двете компании ще разработват решения, които отговарят на комплексната реалност в бизнеса с фокус върху иновации в edge computing.

“Знаех, че SUSE е правилната компания за нас, именно заради споделената ни гледна точка и философия за отворения код, който е двигател и носи добавена стойност на бизнес лидерите днес,” каза Шенг Лиан, бивш изпълнителен директор на Rancher и от днес, президент на инженеринга и 2 иновациите в SUSE.

“Заедно ние сме фокусирани върху това да помогнем на бизнеса да се развива на глобално ниво, като работим с всеки един клиент в процеса по внедряване и управление на облачните решения и модернизацията на инфраструктурата им, така че тя да работи най-добре за тях.”

Споделен ангажимент към същината на отворения код и общността е това, което обединява тези две независими компании. Именно това ще е отличаващата черта на SUSE, в момент, когато ИТ лидерите на глобално ниво оценяват различните опции за бизнес трансформация. Общите клиенти и партньори на SUSE и Rancher потвърждават това.

“Някои компании за отворен код са по-отворени от други. От гледна точка на моя опит, SUSE и Rancher са добър пример, искат и могат да внедрят и обслужват технологични решения, които наистина са проектирани да отговорят на нуждите на нашия бизнес и това е невероятно освежаващо.“, каза Франк Стрекер, старши вицепрезидент, Управление на публични облачни решения в T-Systems.

“Искаме да правим нововъведения в нашите центрове за данни и в облака и за да бъдем гъвкави, не може да се ангажираме с тежка и строго специфична за индустрията система. Само SUSE и Rancher предоставят наистина отворен подход към софтуера с отворен код, който може да отговори на непрекъснато развиващите се дигитални нужди на гражданите на Обединеното кралство по бърз и последователен начин,” каза Джейсън Даниелс, CTO, Law & Order портфолио в Fujitsu.

Ди Донато подчертава именно тези предимства. “Само SUSE и Rancher ще предоставят визията и експертизата, за да задвижат бъдещето на бизнеса. Нашият независим подход предоставя на клиентите ни гъвкавост да се справят с предизвикателствата на работния просец днес и свободата да развият своята ИТ стратегия и решения утре”, каза тя.  SUSE ясно показва устойчив ръст в глобален мащаб с успешното приключване на последното тримесечие. Cloud ACV (годишна стойност на договорите) сделките продължават да се развиват успешно с ръст от 87%. Така компанията постига 15 поредни тримесечия стабилен ръст на годишна база за cloud ACV. SUSE също наблюдава 21% ръст на годишна база при сделките с клиенти, на стойност повече от 1 млн. долара.

По-рано тази година SUSE обяви, че ще инвестира в нов инженерен и иновационен хъб в България, който ще създаде стотици нови работни места. Важна част от екипа за инженерни и иновационни решения на SUSE, базираният в София хъб ще се фокусира в разработването на изцяло нови технологични решения с отворен код, които да позволят на клиентите да създават, интегрират и управляват процесите и обемите от работа навсякъде - от ядрото на компанията през локалната и облачната среда.