Германски технологичен гигант създава стотици работни места в България

SUSE инвестира в нов инженерен и иновационен хъб у нас

09:46 | 13 октомври 2020
Обновен: 09:47 | 13 октомври 2020
Автор: Ирина Илиева
Снимка: SUSE
Снимка: SUSE

Най-голямата независима организация, разработваща решения с отворен код, базираната в Германия SUSE обяви че ще инвестира в нов инженерен и иновационен хъб в България, съобщават от компанията. Важна част от екипа за инженерни и иновационни решения на SUSE, базираният в София хъб ще се фокусира в разработването на изцяло нови технологични решения с отворен код, които да позволят на клиентите да създават, интегрират и управляват процесите и обемите от работа навсякъде - от ядрото на компанията през локалната и облачната среда.

„За нас е удоволствие да представим иновационния модел на силата на многото в България. Тъй като технологиите на SUSE са двигател на най-иновативните решения в областта на здравеопазването, през огромни центрове за обработка на данни, до най-мощните суперкомпютри, ще разчитаме на българските инженери да движат процеса на технологична иновация. Този нов хъб за иновации и технологии ще бъде важна част от стратегията ни за ускорен растеж с цел да предостави на клиентите ни най-добрите в класа си технологични решения, чрез разширяване на глобалното ни присъствие и иновации,“ каза Мелиса Ди Донато, главен изпълнителен директор на SUSE.

SUSE планира центърът да е напълно функциониращ в следващите 6 месеца, като целта е да се разраства и да отвори стотици работни места в следващите 3 години. Освен в ролята на стратегически център за иновации, съсредоточен в инженерните решения и сътрудничество с общността на експертите в разработката на решения с отворен код, SUSE планира да привелече и кадри в областта на дигиталния маркетинг, управление на проекти и други.

Роденият в България Иво Тотев, главен продуктов и маркетинг директор на SUSE, който пряко съблюдава стартирането на проекта, каза: „В SUSE ние гледаме на България, като локация която прекрасно се вписва в културата на SUSE за многообразие, прозрачност и уважение в комуникацията между колеги, клиенти, партньори и общността на специалисти, работещи в сферата на решения с отворен код. Под ръководството на новия директор за България, Петър Димов, който идва с ръководен опит в компании, като IBM и HP, талантливите инженери от технологичната и информационна еко система на България ще имат възможността да създават революционни нововъведения за нашите клиенти.“

Топ 10 на телекомуникационните оператори, 9 от 10 от най-големите авиационни и космически компании и половината от суперкомпютрите в света работят на платформата на SUSE.

Въпреки глобалната пандемия, в третото тримесечие на финансовата 2020 г., приходите на SUSE се увеличиха с 14% на годишна база, а заявките за едногодишни облачни услуги (Annual Contract Value – ACV) нараснаха с 81%, с което отбелязаха 14 последователни тримесечия на растеж.