Virgin Atlantic пуска първите си полети до Пакистан

Авиокомпанията ще лети до столицата Исламабад и втория по големина град Лахор

20:13 | 27 август 2020
Обновен: 20:29 | 27 август 2020
Автор: Хюлия Айваз
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Virgin Atlantic Airways обяви първите си нови маршрути от началото на коронавирусната криза, заявявайки, че ще пътува Пакистан за първи път, след като забраните за превозвача на азиатската държава създадоха ниша на пазара, пише Bloomberg.  

Virgin ще лети до столицата на Пакистан Исламабад от летище Хийтроу в Лондон и от Манчестър, както и до Лахор, вторият по големина град в страната, само от Хийтроу, се казва в съобщение на компанията от четвъртък. 

Този ход идва, след като превозвачът, основан и контролиран от милиардера Ричард Брансън, спечели подкрепата на кредиторите тази седмица за спасителен план в размер на 1,2 милиарда лири (1,6 милиарда долара).  

Той заяви, че новите полети са осъществими, тъй като пазарът включва предимно пътувания за посещение на приятели и семейство.  Големият брой хора от пакистански произход, живеещи във Великобритания, и ограниченията, наложени на Pakistan International Airlines след самолетна катастрофа по-рано тази година, допринасят положително за хода на Virgin.  

Европейската агенция за авиационна безопасност забрани на Pakistan International Airlines да лети до ЕС за шест месеца от 1 юли, след като един от самолетите Airbus SE A320 на превозвача катастрофира в Карачи на 22 май след опит за кацане и уби почти 100 души. Забраната важи и за Великобритания и може да бъде удължена.