Целият свят проучва 6G като GSMА

Сихан Бо Чен, директор на GSMA Азия и Китай

17:00 | 23 февруари 2021
Обновен: 19:18 | 23 февруари 2021
Автор: Петя Кушева

Съвсем очевидно е, че Китай продължава да води в разработването на 5G.

До миналата година те разполагаха с почти 700 000 базови станции и също така можем да видим, че 5G връзката достигна 200 милиона, които представляват 87% от глобалната връзка.

Можем да видим, че те са един от световните лидери и също така са планирали да добавят допълнителни базови станции през 2021 г.

Освен това индустрията тук в Китай е доста динамична и се опитват да популяризират иновациите, а също така се опитват да се възползват максимално от 5G покритието.

Биха искали също да проучат повече индустриалните приложения, в корпоративният бизнес и 5G в бизнеса.

Можете да видите много нови разработки и експлоатация тук.

По време на нашето шоу ще видите витрини с изложени някои от тези...

В момента можем да видим не само Китай, но и някои държави и региони по целия свят да проучват разработването на 6G като GSMА.

Мисля, че трябва да се съсредоточим върху разгръщане на пълния потенциал на 5G и максималното възползване от нашите ресурси.

Трябва да кажем че най-подходящият подход е базиран на глобалните стандарти.

Видяхме че при 3G и 4G подходът базиран на глобалните стандарти предостави много стойност на индустрията и обществото. Затова се надяваме, че хората няма да губят ресурсите си или оптималната технология и особено ако фрагментираната технология не е предпочитаната.

GSMA се ангажира да привлече цялата индустрия да се обедини. В момента се фокусираме върху 5G. А при 6G бихме популяризирали актуалния подход на глобалните стандарти.