Китай проучва вертикални индустрии за 5G

Сихан Бо Чен, директор на GSMA Азия и Китай

18:00 | 23 февруари 2021
Обновен: 19:16 | 23 февруари 2021
Автор: Петя Кушева

В момента видяхме че 5G току-що започва. Така че нека бъдем честни, това не е спринт, а е по-скоро маратон.

Намираме се в началото и виждаме, че Китай е водещ в момента, но те проучват      много вертикални индустрии.

На изложението тук може да се видят в сфери като финанси, образование, производството, пристанища, авиация. Различни вертикални индустрии вече използват 5G за дигитализиране на бизнеса си.

Но освен това едва вчера пуснахме 5G казуса при вертикалните индустрии в Китай с 21 5G-случая на приложение в реалния живот.

Затова се надяваме, че това ще помогне на индустриите да се учат един от друг и наистина да можем да разгърнем пълната мощност на 5G.

Да, това е трудна ситуация, но като глобална организация не сме в състояние да коментираме политически въпроси, но бихме искали да популяризираме технологията и да използваме технологията за подобряване на живота на хората, индустриите и обществото.

Нашите индустрии трябва да бъдат отворени и основани на факти и наистина трябва да се съсредоточим върху усъвършенстване на технологиите ни, а също така да използваме технологиите за намиране начин да спасим живота на хората, нашата индустрия и бизнес, особено в тази пандемична ситуация.

Наистина бих искала да виждам как хората  използват нашата мобилна технология, за да им помогне да се възстановят от негативните последствия от пандемията.