Microsoft: Размерът не е проблем

Сатя Надела, изпълнителен директор на Microsoft

13:00 | 12 февруари 2021
Обновен: 13:50 | 12 февруари 2021
Автор: Антон Груев

Само по себе си да си голям не е лошо, но конкуренцията е нещо хубаво. Всъщност тук не става дума само за конкуренция, а за това, което казах по-рано, че трябва да имате бизнес модел.

Той трябва да се базира на общото благо в света. Мисля, че това е причината за недоволството – има някои категории от продукти с нежелани последици от растежа на категорията. Или пък че липсата на конкуренция създава проблеми.

Това са проблемите, които хората открояват и питат как да ги решим.

Но не смятам, че само по себе си големият размер е проблем. Пак казвам, че конкуренцията е нещо хубаво във всеки бизнес. Основно при мащабните компании. Нежеланите последици от големия раземр на една компанията трябва да се решат докато тя се разраства, защото след след това става невъзможно.

Платформите на Тръмп е една от тези сфери, в които едностранните действия от компании в демокрации като нашата не носят дългосрочна стабилност.

Трябва да създадем рамка от закони и норми в обществото дори в сферата на интернет безопасността. И да разберем какви са публичните нагласи в съответствие с процъфтяващата демокрация.

Трябва да стигнем едно стабилно положение в сектора. Защото в противен случай, всеки един директор или компания биха могли да взимат решения, които да помогнат на всички нас да запазим нещо толкова свещенно колкото демокрацията, а поне аз като гражданин не го подкрепям.