Сатя Надела: Пандемията показа колко е важно преживяването на служителите

Сатя Надела, директор на Microsoft

11:21 | 5 февруари 2021
Автор: Силвия Грозева

Един от въпросите, който проникна във всички индустрии е как свързвате хората? Един човек от едната страна на линията, вероятно инженер, който работи вкъщи, как го свързвате?

Разрастването на Microsoft Teams не беше свързано със сътрудничеството, а в подкрепата между изследователи и инженерите, за да продължите бизнесът да върви, наред с обществото и икономиката.

Всъщност се чудя каква щеше да е икономическата активност и нивото на услугите, които ползваме без нивото на днешните технологии и облачната архитектура.

Microsoft Teams ясно стана голям успех за нас.

Главно заради контекста на предизвикателствата и как да се преодолеят.

Проблемът, който ни постави пандемията и който освети е колко е важно преживяването на служителите.

Особено когато работите дистанционно, искате да останете в контакт с бизнеса и фирмата, с усещането за цел и мисия. Искате да сътрудничите с хората на първа линия и анализаторите.

Искате да можете да започнете да учите като нов работник. Питате се как да изградите този капитал от знание, който се получава от другите, когато нямате достъп до тях, нямате същите социални структури на работното място. Трябва да ги откриете отлайн и да се учите от тях.

Самото съдържание за научаване трябва да бъде представено по друг начин. Да се видят инструментите, използвани всеки ден в работния процес.

И накрая това, което също научихме е, че голяма част от това касае доброто настроение. В известен смисъл някои практики отпреди, дори пътуването до работа, носят усещането за преход, който помагаше да се създаде ясната разлика между работата и личния живот.

Те обаче изчезнаха.

Така че трябва да въведем отново неща като виртуално пътуване, за да помогнем на хората да направят този преход.

Включването на всичко това – участието на служителите, ученето, сътрудничеството, доброто настроение – в една платформа – това е Viva.

Това е нова категория креативен момент.

Вижте преживяването с Microsoft 365 – започнахме с индивидуални инструменти, преминахме към платформа за сътрудничество и сега мислим, че навлизаме в ново пространство в преживяването на служителите.

По-всеобхватно мислим за производителността, не в тесни граници – като резултат. А за цялото учене и настроение на сътрудничеството.