Путин продължава да поема инициативата

Елизабет Броу, анализатор

15:17 | 3 юли 2020
Обновен: 15:24 | 3 юли 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

В интервю руският посланик в Швеция каза, че резултатът от референдума не означава, че Путин ще се кандидатира още два пъти. Каза, че няма гаранции, че ще го направи.

Не би искал да омаловажава новината, но всъщност това е голяма промяна. Той може да се кандидатира отново и след това още веднъж.

Това показва как Путин продължава да поема инициативата и да ни изненадва, въпреки, че всъщност не е изненада, че иска да остане по-дълго на власт.

Но той продължава да вади нови номера. Стратегията му за този референдум бе свърже това потенциално удължаване на властта си с различни други промени, които хората искаха наистина.

Не можем да разделим референдума на части.

И ето – той може да остане на власт докато стане на 80г.

Той е много иновативен човек. Трябва да му го признаем. Макар че ние, на Запад не го харесваме особено. И дори мнозина от нас го мразят.

Но всъщност той продължи да поема инициативата.

Продължава да ни изненадва.

И когато превзе Крим като предприе военните действия там, това също ни изненада.

После решихме, че ще направи същото в Балтийските страни, че ще завземе още територии, но те направи съвсем друго. Влезе в Сирия.

Така че продължава да проявява инициатива, а ние да изоставаме, защото той може да прави каквото си поиска и явно използва цялото си въображение.