Русия рядко повтаря един и същи номер два пъти

Елизабет Броу, анализатор

15:21 | 3 юли 2020
Обновен: 15:24 | 3 юли 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Имаше много тревога да не се повтори това, което направиха през 2016г., когато се опитаха да повлияе на резултата от изборите в САЩ.

Русия никога не прави – или поне рядко повтаря един и същи номер по два пъти. И да не забравяме, че сега социалните медии са по-добре подготвени за подобна намеса.

Русия може да опита нещо съвсем различно. Например е интересно да се наблюдава една област – социалното недоволство в различни области.

В Европа в последните седмици имаше много смущаваща тенденция на подпалвания на общежития, защото смятат, че имигрантите имат нещо общо с коронавируса. Подобни конспиративни теории могат много ефективно да се подкрепят от руската интернет агенция, която се намеси на изборите през 2016.

Няма нужда дори да има избори. Стига и разпространението на недоволство и на недоверие във властите, чувство за недооценяване от държавната структура на либералната демокрация.

Надграждането на основата на тези теми би трябвало да следим, особено в Америка, където, както  знаем, има много голямо недоволство от начина на управление на страната и посоката й.