Европейските пазари със скромно, но позитивно начало

Пазарен коментар на Кумута Раманатан, В развитие, 27.02.2017

14:50 | 27 февруари 2017
Автор: Кирил Петков
Кумута Раманатан, Bloomberg Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Кумута Раманатан, Bloomberg Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Наблюдаваме скромно, но предимно позитивно начало на деня за европейските акции, след като разпродажбата ги беше тласнала до двуседмично дъно. Това каза пазарният анализатор Кумута Раманатан, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев.​

"Stoxx 600 се понижава с 0,7% заради компаниите за финансови услуги и за недвижими имоти. Но сред печелившите е Intesa Sanpaolo. Стойността на акциите се покачи, след като банката се отказа от идеята за сливане с Generali".

Френският индекс CAC 40 също се повиши за кратко тази сутрин за първи път от три дни, но в момента леко се понижава, каза още Раманатан. Тя допълни, че това става, след като независимият кандидат за президент Еманюел Макрон за първи път поведе със значителна преднина пред републиканеца Франсоа Фийон.

"Макрон стеснява и разликата с лидера на Националния фронт Марин Льо Пен, поне според две допитвания, направени през почивните дни".

Цената на петрола продължава да се покачва над $54 за барел, което е 19-месечен връх, каза анализаторът. "Това става след като американските производители продължават да увеличават броя на работещите кладенци, докато членове на ОПЕК отново направиха изказвания за намаляващото производство в съответствие със споразумението".

Защо британската лира поевтинява спрямо съпоставимите валути?

Вижте целия коментар: