Клуб Investor

Събота, 20 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Ожесточаването на отношенията в САЩ ще доведе до черни моменти в историята

Милен Керемедчиев, бивш заместник-министър на външните работи и икономиката, Клуб Investor, 16.01.2021

20:29 | 16 януари 2021
Обновен: 20:36 | 16 януари 2021
Автор: Николета Рилска

Американското население не само е разделено от огромна пропаст, но то е разделено наполовина. Ожесточаването на отношенията между републиканци и демократи, на привържениците на Доналд Тръмп срещу всички останали ще доведe до избуяване на агресията и до черни моменти в американската история. Това заяви Милен Керемедчиев, бивш заместник-министър на външните работи и икономиката, в предаването “Клуб Investor” с водещ Ивайло Лаков.

Керемедчиев коментира решението на множество социални мрежи, включително Twitter, да забранят достъпа на Тръмп доживот след щурма на Капитолия. Според него това е тежка цензура.

“Много е странно, че човекът, който държи ядреното куфарче с всички ядрени кодове на САЩ и може да направи големи поразии по целия свят, ако поиска, няма достъп до социалните мрежи, само защото бил опасност за националната сигурност”.

По думите на експерта подобни действия показват, че демократичните процеси в медииното общество в САЩ не са на ниво. 

“Не може да запушваш гласа на човек, който е подкрепен от 50% от американското население”.

“Тръмп не е началото на проблема с разделението на обществото”, изтъкна Керемедчиев.

Той посочи, че разделението започва още от президентството на Барак Обама, “когато белите американци се почувстваха онеправдани; говореше се за обратна дискриминация; Obama Care създаде голям хаос в здравната система”. По негови думи сега демократите започват да повтарят грешките на Обама заради желанието за реванш.

“Демократите целят Тръмп да бъде ударен толкова жестоко, че той да няма възможност да се кандидатира на президентските избори през 2024 г.”

Според Керемедчиев не се очаква бързо успокояване на отношенията в САЩ.

Какви са прогнозите на експерта за управлението на Байдън и външната му политика - вижте във видеото.

Видеа с всички гости на предаването “Клуб Investor” гледайте тук.