Клуб Investor

Събота, 20 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Четвъртата индустриална революция е първата, която се движи от потребителите

Юлиян Маслянков, управител на TBI Info, Клуб Investor, 03.10.2020

20:31 | 3 октомври 2020
Автор: Николета Рилска

Тепърва ще навлизаме във финансово-икономическата криза. Пикът ѝ вероятно ще е през пролетта. Това каза Юлиян Маслянков, управител на TBI Info, в предаването “Клуб Investor” с водещ Ивайло Лаков

Маслянков разказа за софтуерно решение на компанията, чийто управител е той, което се нарича SHredy и елеминира хартията в целия процес във взаимоотношенията между работодателя и служителя. 

“Това, което в момента и по закон трябва да се случва на хартия - като трудови договори, анекси, молби за отпуски, служебни бележки, могат да се дигитализират”. 

Според госта обаче нивото на дигитализация у нас изостава. 

“Четвърта индустриална революция е първата, която е движена не от бизнеса, а от крайния потребител. Ако бизнесът и държавата скоро не усетят тази промяна, потребителите ще се ориентират към доставчици, които могат да ги удовлетворят”. 

Експертът изтъкна, че дистанционната работа може да е водеща за дигитализацията, тъй като тя повишава интереса към всякакви дигитални решения.

Той отбеляза, че на пазара на труда все повече ще са необходими хора, които да имат говотност да общуват с машини и да помагат тази комуникация да става  по-добра. 

Вижте целия разговор във видео материала

Видеа с всички гости на предаването “Клуб Investor” гледайте тук