Клуб Investor

Събота, 20 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Експерт: Няма сценарий, при който ръстовете на пазарите да продължат

Андрей Стойчев, изпълнителен директор на финтех групата RokSure, Клуб Investor, 22.08.2020

21:35 | 22 август 2020
Автор: Николета Рилска

Няма сценарий, при който пазарите да продължат да се покачват. Това каза Андрей Стойчев, изпълнителен директор на финтех групата RokSure, в предаването “Клуб Investor” с водещ Ивайло Лаков

“Пазарът е чувствителен за всякакви новини около вируса”, коментира Стойчев. Той посочи, че очаква Доналд Тръмп да изгуби президентските избори в САЩ през ноември, което да даде първоначален импулс на пазарите, който да бъде последван от масови разпродажби. 

По думите на Стойчев мерките на централните банки и правителствата за стимулиране на икономиката в условията на коронакриза увеличават очакванията за ускоряване на инфлацията. “Инвеститорите, с оглед на това, че няма къде да харчат парите си, намират убежище в компании, които са фаворити”, посочи експертът. Той отдава поскъпването на акциите на дружествата от технологичния сектор именно на този фактор. 

“Част от високорисковите активи вече играят ролята на убежище за инвеститорите”. 

Стойчев очаква ускоряването на инфлацията да облекчи стимулите на правителствата и централните банки. 

Според него има перспективи за ръст на цената на златото. 

“Имайки се предвид, че капиталовият пазар възстанови загубите от пролетта, а и несигурността, която наближава с изборите в САЩ, се отварят нови хоризонти за златото и за инвестициите в него. Слабият долар също подклажда инвестициите в злато”, добави Стойчев. 

Гледайте целия разговор във видеото

Видеа с всички гости на предаването “Клуб Investor” гледайте тук