Клуб Investor

Събота, 20 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Как образованието става адекватно на динамиката на съвременния свят

Байчо Георгиев в Клуб Инвестор, 04.03.2017

22:00 | 4 март 2017
Автор: Кирил Петков
Байчо Георгиев, главен проджект мениджър на Nine Academy. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Байчо Георгиев, главен проджект мениджър на Nine Academy. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Заравянето в „прашасалите учебници“ в този бързоразвиващ се информационен свят вече не върши работа.Това каза Байчо Георгиев, главен проджект мениджър на Nine Academy, в предаването „Клуб Инвестор“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков. „Основното, което липсва на конвенционалното образование в България е докосване до реалната практика“.

„Много се радвам, че все повече хора от реалния бизнес стават хонорувани преподаватели в университетите и твърдо вярвам, че бъдещето е в университетите, но трябва да се предприеме и държавна политика, а и бизнесът да се обърне към университеттие и да представи своите изисквания“.

Nine Academy е бизнес академия с девет модула, в които се преминава през деветте най-важни аспекта на бизнеса – предприемачество, маркетинг, продажби, човешки ресурси, право, ПР, дори и гражданския сектор, обясни гостът.

„Това, което ни отличава е неформалният метод на преподаване и техники, които използваме. Селектирали сме един пул от специалисти от бизнеса – над 50 на брой, които безвъзмездно отделят от времето си, за да споделят своя опит. Към края на четвъртия си сезон сме и вече 200 души вече са завършили академията“.

Насърчаваме модерното пиър-ту-пиър ученето, което поставя в центъра обучаващия се – курсистите учат от лекторите и от участниците, добави събеседникът.

„От опита си установихме, че участниците научават най-много от другите участници посредством изграждането на отношения, което е може би най важното за нас, защото вярваме че ценностите които прилагат в личния си живот“.

Наблюдаваме реализирани успешни партньорства между участници, които вече са направили свой бизнес и си партнират помежду си, добави Георгиев.

Вижте целия коментар: