Ким Чен Ун призова Северна Корея да увеличи ядрената си отбрана

Това е първата публична изява на севернокорейския лидер от 3 седмици

09:45 | 24 май 2020
Обновен: 09:46 | 24 май 2020
Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун. Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg
Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун. Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун, който направи първото си публично изявление от три седмици насам, настоява военните експерти да увеличат ядрената отбрана на страната, съобщава Bloomberg, като се позовава на информация на Корейската централна новинарска агенция.

По време на среща на високо равнище е обсъждано стратегическите въоръжени сили на страната да бъдат в пълна готовност, както и че трябва да се модернизира армията.

Севернокорейският лидер е заявил, че е необходимо да се поправят неприемливите дефекти във въоръжението на армията. На дискусията Ким Чен Ун също така е отбелязал, че поради този проблем организацията за по-добра защита от външни сили е по-трудно приложима, информира Корейската централна новинарска агенция.

Междувременно държавните медии в азиатската страна разпространиха снимки на Ким Чен Ун от срещата. На тях се вижда как лидерът на Северна Корея води дискусията и е застанал пред презентационна дъска.

Това е първото твърдо потвърждение за дейността на Ким Чен Ун, след като в началото на май бе сниман по време на церемония за откриването на фабрика за торове. А преди това на 11-ти април той председателстваше заседание на централния комитет на партията.