Технологичните отчети помрачиха представянето на американските фючърси и азиатските акции  

Позитивните настроения от ръстовете на Nasdaq 100 и S&P 500 в четвъртък се изпариха поради спада в приходите от реклама и облачни услуги

10:25 | 3 февруари 2023
Обновен: 10:39 | 3 февруари 2023
Автор: Брет Милър
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Фючърсите на американските и европейските акции се понижиха, тъй като разочароващите резултати на Apple Inc, Amazon.com Inc и Alphabet Inc натежаха върху настроенията на пазара, пише Bloomberg.

Представянето на азиатските акции беше разнопосочно, като регионалният индекс се понижи заедно с китайските акции, докато японските и австралийските бенчмаркове отбелязаха ръстове.

Позитивните настроения от ръстовете на Nasdaq 100 и S&P 500 в четвъртък се изпариха, тъй като инвеститорите анализираха късните резултати на технологичното трио, които показаха, че икономическото забавяне намалява търсенето на електроника, електронна търговия, облачни изчисления и цифрова реклама.

Компаниите от групата на Гаутам Адани също не успяват да си поемат въздух. Всичките 10 акции на групата поевтиняха, докато индийският милиардер се опитва да възстанови доверието във финансовото здраве на конгломерата си след обвиненията в измама от страна на продавача на къси позиции Hindenburg Research. Акциите на Adani Enterprises Ltd. загубиха 35%, което е най-големият спад в рамките на деня.

Инвеститорът на развиващите се пазари Марк Мобиус заяви, че неговата фирма не е участвала в продажбата на акции на Adani Enterprises преди тя да бъде отменена, тъй като опасенията относно дълга ѝ "са ги изплашили". Междувременно Goldman Sachs Group Inc. и JPMorgan Chase & Co. са казали на някои клиенти, че облигациите, свързани с бизнес империята на Adani, могат да предложат стойност.

Австралийските и новозеландските облигации разшириха глобалното дългово рали в азиатската търговия, като доходността в зоната на падежите от 2 до 10 г. спадна с повече от 10 базисни пункта. Американските държавни ценни книжа се стабилизираха след значителния ръст, който последва заседанието на Федералния резерв в сряда. 

Измерителите на

Доходността на 10-годишните японски облигации се понижи с 1,5 базисни пункта до 0,48%, малко под тавана на целевия диапазон на централната банка.

Доларовият индекс се повиши, след като по-рано тази седмица достигна най-ниското си ниво от април миналата година.

При суровините златото леко поскъпна, след като в четвъртък се срина с почти 2%, тъй като търговците продаваха активи убежища на фона на подновения оптимизъм, че развитите страни, включително САЩ, ограничават инфлацията и може би ще успеят да избегнат рецесията.

Инвеститорите по целия свят се радват на това, което възприемат като различна степен на миролюбив наклон от страна на централните банки по света.

По-късно в петък Министерството на труда ще публикува доклада си за заетостта през януари. Председателят на Фед Джером Пауъл заяви в сряда, че централната банка е постигнала напредък в битката си с инфлацията, въпреки че данните за пазара на труда продължават да показват недостиг, който може да увеличи възходящия натиск върху заплатите.