Спирането на акции на Adani Enterprise от продажба няма ефект върху дейността

Вони Куин, Bloomberg News

10:00 | 2 февруари 2023
Обновен: 12:56 | 2 февруари 2023
Преводач: Силвия Грозева

Гаутам Адани каза, че решението да спре продажбата на акции на Adani Enterprise няма да има никакви последици върху дейността му и бъдещите му планове. Той направи видеообръщение към инвеститорите, в което каза, че фундаментите на компаниите са стабилни и балансът й здрав. Адани направи коментара си след внезапното решение за изтегляне на изцяло записаното предложение за пускане на акции за 2,4 млрд.

Китай се очаква да облекчи правилата за IPO на всичките си борси. Пазарният регулатор предлага да пусне механизъм за регистрация на листванията. Това би сложило край на планираните листвания на акции и потенциално ще спре достъпа на стотици малки компании до фондовия пазар на страната за 11 трлн долара.

Председателят на американската Камара Кевин Маккарти каза, че с президента Байдън търсят компромис за тавана на дълга след среща в Овалния кабинет. Макарти обаче каза, че двамата не са се договори друго, освен да продължават дискусиите. Белият дом съобщи, че президентът също е приел продължаване на преговорите за избягване на безпрецедентен и икономически катастрофален дефолт.

Хунтата в Мианмар удължи извънредното положение в страната с още 6 месеца, извън предвиденото в Конституцията. В момента конфликтът в Мианмар продължава вече 2г. след като бе свалено правителството на Аун Сан Су Чи. Решението се смята за сигнал, че планираните за август парламентарни избори ще бъдат отложени.