В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Гръцките хотелиери разчитат на лоялните туристи в началото на сезона

Лулудия Алексиадис, собственик на Hotel Liotopi, "В развитие", 03.06.2021

17:20 | 3 юни 2021
Обновен: 17:20 | 3 юни 2021
Автор: Севделина Илиева

Гръцките хотелиери разчитат много на лоялните туристи, за да се възстановят от пандемията. Това клиентско ядро осигурява първите посещения в началото на активния туристически сезон тази година. Такъв е случаят и с малкия семеен хотел Liotopi в Олимпиада, собственост на Лулудия Алексиадис, разказа тя в интервю за предаването „В развитие“, с водещ Вероника Денизова.

„В нашите хотели идват гости, които са ни посещавали и преди. Гости, които ни препоръчват на приятелите и роднините си. Това са основните ни клиенти и това е много добре.“, разказва Лулудия

Миналата година ситуацията е била трудна, защото хотелиерите са изгубили месеците май, юни и октомври, които обичайно са много добри за бизнеса.

„Но месеците, в които туризмът беше отворен, имахме много добра заетост. Бяхме пълни на 80-90%, резервациите бяха добри. Именно защото имаме този вид лоялни туристи.“, отбелязва собственичката на хотел Liotopi.

Тя сравнява пандемията с военното време, за което са ѝ разказвали нейните родители. Войната този път е икономическа, но хората отново са загубили свободата си. С отварянето на бизнесите и отпадането на част от ограниченията ситуацията изглежда все по-оптимистична.

Повечето резервации в хотела на Лулудия са за високия сезон, но българските туристи успяват да осигурят заетост и в началото на сезона.

„Имаме резервации, но за високия сезон, което не е добре, защото колко хора можеш да побереш в хотела си в пиковия сезон? Сега хората все още са уплашени, искат да видят как ще се развият нещата, искат да са сигурни.“, споделя тя.  

 Целия разговор вижте във видео материала.

Видеа с всички гости на предаването “В развитие” гледайте тук.