В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Негативен старт на седмицата за европейските акции

Пазарен коментар на Лий-Ан Геранс, Bloomberg Лондон, В развитие, 17.05.2021

14:45 | 17 май 2021
Обновен: 13:56 | 21 май 2021
Автор: Надя Манова

Европейските акции се понижават на негативна територия след тревогата за напредъка с отварянето на страната. Това каза Лий-Ан Геранс, Bloomberg Лондон, в ефира на предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

„Stoxx 600 остава почти без промяна след като ръстовете на автопроизводителите компенсираха спадовете на енергийните фирми“, съобщи Лий-Ан Геранс.

„Ryanair бе сред спечелилите, след като авиокомпанията прогнозира силно възстановяване през второто половина на годината“, допълни още тя.

Европейските акции отстъпиха от  рекордните нива от последните седмици, но инвеститорите все още усещат позитивите от силната ваксинационна кампания в Европа, стана ясно още от разговора.

„Акциите се колебаят, фючърсите върху  акции в САЩ поевтиняват, докато инвеститорите оценяват рисковете за перспективите и ръста в случаите на Covid-19 в някои части на света, особено в Азия“, каза Геранс.

„Очаква се по-късно тази седмица, Фед да публикува своите протоколи от април, които могат да дадат знаци за възстановяването на икономиката и за инфлацията“, посочи още тя.

Целия коментар вижте във видео материала.