В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Сейшелите поеха добре управляван риск с отварянето за туристи

Максим Бехар, почетен генерален консул на Сейшелите в България, В развитие, 07.05.2021

15:14 | 7 май 2021
Обновен: 15:43 | 7 май 2021
Автор: Николета Рилска

Сейшелите поеха добре управляван риск с отварянето за чуждестранни туристи след 25 март, защото 80-процентен дял от икономиката на държавата зависи от туристическия сектор. Това заяви Максим Бехар, почетен генерален консул на Сейшелите в България, в предаването “В развитие” с водещ Вероника Денизова.

Бехар разказа, че Сейшелите са на второ място по ваксиниране срещу Covid-19 след Израел - близо 80-процентен дял от населението вече е ваксинирано, до края на май делът може да достигне 100%. Той посочи, че ръстът на новите случаи на заразени с коронавирус се дължи единствено на повечето туристи, но за момента само двама души са в болница, а всички останали са под карантина.

“Смята се, че ако продължи изолацията, това ще доведе до по-голяма катастрофа в страната, затова правителството избра по-малкия риск”.

Бехар отбеляза, че правилата за ограничаване на разпространението на коронавируса в страната са много строги - изисква се носенето на предпазни маски за лице, дезинфекция, спазването на дистанция.

“Няма голяма промяна в живота на Сейшелите, освен това, че се спазват много стриктни мерки за дистанция и чистота”.

Гостът посочи, че в случай на положителен PCR тест на турист, той се изолира, докато не предостави отрицателен тест. Един от най-големите хотели в страната е бил предоставен на държавата за тази цел, стана ясно още от разговора.

Бехар коментира и отношенията между България и Сейшелите.

“Нямаме кой знае каква търговия между двете страни с изключение на това, че във всички малки магазини на Сейшелите могат да се купят български вина”, посочи той. Според експерта туристическият сектор дава възможности за развитие, като трябва да има повече предложения от българските туроператори.

“Започва нова ера в развитието на туризма на Сейшелите”, изтъкна Бехар.

Целия разговор вижте във видео материала.

Видеа с всички гости на предаването “В развитие” гледайте тук.