В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Анализатор: Ръстовете на капиталовите пазари ще продължат и през септември

Мартин Митренцев, форекс анализатор, В развитие, 02.09.20

13:18 | 2 септември 2020
Автор: Хюлия Айваз

Положителните икономически данни, отчетите на компаниите, спадът на заразените, както и продължаващите ръстове при някои валути дават сигнал, че цари оптимизъм на пазарите. Това каза форекс анализаторът Мартин Митренцев в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки. 

"През септември ще има продължаващи ръстове на капиталовите пазаради заради изказвания на Фед от миналата седмица, че таргетираният инфлационен процент ще е около 2%, което означава, че лихвите ще са ниски", прогнозира анализаторът. 

Той посочи, че индексите и в САЩ, и в Европа, и в Азиатско-тихоокеанския регион са на зелена територия. 

Митренцев е на мнение, че движенията на пазарите все още не могат да бъдат натоварени с някакви изводи, както и че сегашните ръстове не са били прогнозирани по-рано. 

Анализаторът посочи, че при златото има волатилност на дневна база, но няма ясно движение нагоре или надолу. "След като в средата на август златото премина границата от 2000 долара за тройунция, сега има стабилен рейндж от 1900 до 2000 долара за тройунция", посочи Митренцев. 

"При петрола цените са стабилни - от 40 до 45 долара за барел. Определено спадът на долара допринася за стабилните цени на петрола. Фактът, че не виждаме ръстове до към 55 долара за барел, ни показват, че все още има притеснения на пазара. Цените в близкото бъдеще ще останат в този диапазаон - 40-45 долара за барел". 

Според Митренцев стойността на долара ще остане в низходяща тенденция. 

"Предвид новите стимули от Фед, очакванията са доларовият индекс да спадне под 90 пунка. Ще видим продължаващ спад на долара".

Целия пазарен коментар вижте във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" вижте тук.