В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Етериумът има по-силен фундамент за ръст спрямо биткойна

Владислав Драмалиев, директор на фондация „Битхоуп“, В развитие, 04.08.2020

14:40 | 4 август 2020
Обновен: 16:12 | 4 август 2020
Автор: Стефимир Гроздев

Вторият по популярност криптоактив – етериумът, се представя изключително добре. Той отбелязва ръст от 162% от началото на годината. Основната причина са децентрализираните финанси, които са приложение на технологията за умни договори. При етериум има по-силен фундамент за ръст, отколкото при биткойна. Това заяви Владислав Драмалиев, директор на фондация „Битхоуп“, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

Стойността му се е повишила от около 210 долара преди две седмици до около 400 долара към момента.

По темата за биткойна Драмалиев каза, че цената му гравитира около 11 300 долара, като в последния месец е добавил 2000 долара към стойността си

"Биткойнът от началото на годината се представи много по-добре от множество индекси, макар и не толкова по-добре в сравнение с акции на индивидуални компании. От началото на година цената му се е покачила с около 57%, което го представя сред активите първенци през 2020 г.".

Една от важните новини напоследък за поскъпването на биткойна е новината, че в САЩ банките могат да съхраняват от името на свои клиенти криптовалута, което е добро развитие относно комерсиализацията на биткойна. "Има ограничено количество биткойни. Има предвидима, намалена инфлация и няма да съществуват повече от 21 млн.", поясни гостът.

По думите на госта биткойнът има дуална природа - от една страна, на рисков актив, но в дългосрочен план поскъпва. "Волатилността кара хората да се "заиграят" с него", посочи Драмалиев.

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" вижте тук.