В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

България ще представлява Балканите в Глобалния съвет за технологични и бизнес услуги

Илия Кръстев, председател на УС на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии, В развитие, 17.07.20

13:18 | 17 юли 2020
Обновен: 16:44 | 17 юли 2020
Автор: Хюлия Айваз

Покрай кризата с Covid-19 на практика видяхме, че технологичните индустрии бяха най-стабилни в глобален мащаб. Затова организации от цял свят ще се съберат заедно в Глобален съвет за технологични и бизнес услуги, за да споделят информация, ноу-хау, както и за да имат силен глас за работа с администрации, когато става въпрос за регулации. Събирайки се заедно, ще допринесем за това индустрията да продължи напред. Това каза Илия Кръстев, председател на Управителния съвет на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии в предаването “В развитие” с водещ Вероника Денизова.   

Кръстев посочи, че Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии ще представлява както България, така и целите Балкани в Глобалния съвет за технологични и бизнес услуги. 

"През последните години работим локално с асоциации за изграждане на общност на Балканите. Нашата роля ще бъде да дадем информация какво се случва в региона. Също така целта ни е, участвайки в Глобалния съвет, да ускорим индустрията на Балканите чрез работа с големи компании по целия свят”.  

Кръстев каза също, че при създаването на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии преди 8 години е имало предизвикателства, свързани с баланса между конкуренцията и съвместната работа.  

“Светът става по-свързан и начинът, по който организациите работят, ясно показва, че начинът да се продължи напред, е по-скоро с кооперация, вместо с конкуренция”.  

По думите му предизвикателствата сега са различни спрямо това, което са били преди.  

Кръстев обясни също, че в асоциациите от Глобалния съвет са ангажирани 10 млн. души.  

“Дори не е толкова важен броят хора, а ефектът им върху икономиката. Сега, предвид кризата, компаниите глобално са фокусирани върху разходите си, и неща, които преди са били немислими. Компаниите планират не просто следващите месеци, а години, планират не само безопасността, а и иновативността".  

Вижте целия разговор във видео материала. 

Всички гости на предаването "В развитие" вижте тук.