В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Тревожно нараства делът на хоспитализирани с Covid-19 у нас

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, В развитие, 29.06.2020

12:44 | 29 юни 2020
Обновен: 16:10 | 29 юни 2020
Автор: Николета Рилска

Увеличението на новозарезените с коронавирус у нас е доста сериозно. Едно от нещата, които със сигурност притесняват хората в България, е, че около 20-процентен дял от новите случаи на заразени постъпват в болница. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването “В развитие” с водещ Вероника Денизова

“Потвърдените случаи на заразени с коронавирус в световен мащаб вече надхвърлят 10 милиона”. 

Друга тема, на която редакторът се спря, е актуализацията на държавния бюджет за 2020 г.  “Това е втора ревизия за план-сметката в рамките на една година”, изтъкна Попов. 

“Измененията касаят държавните гаранции, които Министерският съвет може да издава през текущата година. По-конкретно те са свързани с борбата срещу коронакризата и ангажимента на страната ни да осигури държавни гаранции за европейските инструменти срещу COVID-19”.

Той посочи още, че за пореден път се удължават сроковете по Наредба Н-18.

“Фирмите, които използват софтуер за управление на продажбите (СУПТО), ще трябва да отговорят на изискванията на наредбата до края на тази година, като предишният срок беше 31 юли”, обясни Попов. 

Той добави, че едно от предложенията, публикувани за обществено обсъждане, е срокът за блокиране на касовия апарат - ако поради техническа неизправност спрат да подават данни към НАП, да се удължи от 24 на 72 часа.

Какви бяха по-важните събития от изминалата седмица в Европа - вижте във видео материала. 

Видеа с всички гости на предаването "В развитие" гледайте тук