В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Среброто се представя по-добре от златото през последните месеци

 Борис Петров, анализатор в Адмирал Маркетс, В развитие, 04.06.2020

13:37 | 4 юни 2020
Автор: Цветан Кръстев

През последните месеци среброто се представя по-добре от златото. Това се дължи на връщането на индустриалното търсене на среброто и защото инвеститорите забелязват изключително високото съотношение злато-сребро. Това каза Борис Петров, анализатор в Адмирал Маркетс, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

"Среброто изглежда все по-подценено спрямо златото, както и платината. Тези метали привличат вниманието на инвеститорите". 

Петров изрази мнение, че платината може да се възползва от нискорисковите настроения на пазарите и от това, че тя изглежда много подценена спрямо златото. "Потенциалът пред платината е стабилен", уточни гостът.

Той коментира, че все пак златото остава в светлината на прожекторите и това вероятно ще продължи през следващите години.

"Това определено е актив убежище, особено когато централните банки изливат изключително огромни количества ликвидност на пазарите. В момента златото вече е близо до най-високите си стойности в годината, а може би и до най-високите си стойности в историята".

Според него цената от 2200 долара за тройунция ще бъде надхвърлена "Рисковите фактори от  пандемията отшумяват, огромната ликвидност и ниските нива на лихвите тепърва започват, което поставя много стабилен  фундамент под златото и суровините", заяви той.

Вижте целия разговор във видео материала.

Всички гости на "В развитие" вижте тук.