В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Златото може да бъде подкрепено от ескалация на конфликта между САЩ и Китай

Д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, В развитие, 19.05.2020

12:39 | 19 май 2020
Д-р Магдалена Иванова, гл. редактор на www.bloombergtv.bg, и Вероника Денизова, водещ на предаването "В развитие". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Д-р Магдалена Иванова, гл. редактор на www.bloombergtv.bg, и Вероника Денизова, водещ на предаването "В развитие". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

На преден план на пазарите отново започват да изплуват опасения, свързани с ескалиране на напрежението между САЩ и Китай. Сред анализаторите вече има притеснения, че това ще е водещата тема през втората половина на годината, не толкова пандемията. Това каза д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, в предаването “В развитие” с водещ Вероника Денизова.

“Всяко ескпалиране на конфликта между двете най-големи икономики в света може да забави възстановяването и да тласне инвеститорите към активите убежища”.

Иванова отбеляза, че в началото на тази седмица цената на златото е достигнала 7-годишен връх след предупреждения относно икономиката на гуверньора на Федералния резерв Джером Пауъл.

“Повишенията в цената на златото през 2019 г. се дължаха на търговските спорове между САЩ и Китай. Ако напрежението между двете страни се задълбочи, вероятно е златото да продължи да поскъпва през втората половина на годината”.

По отношение на петролните пазари редакторът отбеляза, че 4-дневните ръстове в цената на петрола се дължат на оптимизма след свиването на производството от Организацията на износителките на петрол, както и разхлабването на мерките срещу коронавируса в доста страни, което насърчава потреблението.

Целия разговор вижте във видеото.

Видеа с всички гости на предаването “В развитие” може да гледате тук