В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Експерт: Златото може да поскъпне с още 10% до края на годината

Крум Атанасов, управител на Igold.bg, В развитие, 22.05.2020

14:22 | 22 май 2020
Обновен: 02:48 | 7 юни 2020

Цената на златото може да се повиши с още 10% до края на годината. Това каза Крум Атанасов, управител на Igold.bg, в интервю за редактора Вероника Тонева, излъчено в предаването “В развитие”.

“Определено се очаква покачване на цената на златото, въпросът е какъв тип криза ще имаме - дали ще е повторение на финансовата криза от 2008 г., дали ще последва дефлационен, или инфлационен период”, посочи Атанасов.

Той отбеляза, че причината за ръстовете в цената на златото, която достигна 7-годишен връх в началото на тази седмица, не е само коронавирусът. По думите на Атанасов факторите са много - включително започналото преди години геополитическо напрежение.

“Влизаме в период, в който ще има много несигурност на пазара - най-логичното е цената на златото да се покачва бавно и постоянно през следващите години”.

По отношение на среброто, което поскъпна с 15% през последните десет дни, Атанасов посочи, че не очаква значителни ценови ръстове, тъй като централните банки се отказаха от резервите си в сребро през 2013 г.

Целия разговор вижте във видеото.

Видеа с всички гости на предаването “В развитие” може да гледате тук.