В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Великобритания - в окото на бурята

Мария Спирова във В развитие, 24.06.2016

19:15 | 24 юни 2016
Обновен: 21:15 | 24 юни 2016
Автор: Кирил Петков
Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg
Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Повечето хора във Великобритания, които виждам, се мъчат да рационализират случилото се. Повечето са леко сепнати, но в момента тече едно баене - опитват се да се успокоят едни други, че може пък и да е за добро. Така коментира Brexit журналистът Мария Спирова от Oxford в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. "Мисля, че всъщност в момента се намираме в окото на бурята. Все още нищо достатъчно страшно не се е случило, за да отвърже големи вълни на панически реакции".

Много хора смятат, че сме се върнали обратно към едно по-мрачно време, каза още британския журналист. "Основно се притесняват за макроикономическата обстановка и ново обедняване".

"Финансовият сектор в момента е затаил дъх. Сега е денят хикс, който никой не си въобразяваше, че е възможен. Всички анализатори се опитват да не се ангажират с никаква драстична теза, за да не наклонят везните в някаква посока".

По мнението на Спирова "премиерът не звучи да предвижда избори". "Говореше, че ще се излъчи негов приемник, който да преговаря с ЕС", но изключително вероятно е да се озовем с премиер Борис Джонсън в близките три месеца. Някои хора се радват на това, други са в истински ужас".

Целия коментар може да видите тук: