В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Българска стратегическа игра сблъсква три империи

В развитие, 26.05.2016

15:06 | 26 май 2016
Автор: Кирил Петков
 Тодор Тодоров и Петър Димитров, управляващи партньори, Victus Games. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Тодор Тодоров и Петър Димитров, управляващи партньори, Victus Games. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Независимото гейм-студио Victus Games е на финалната права за пускането на пазара на историческата игра стратегия Victus Game "Да пренапишеш историята"На 25 май Victus Games започна кампания за набиране на средства, кикстарт, като таргетът е 15 000 долара. Това казаха Тодор Тодоров и Петър Димитров, управляващи партньори, Victus Games в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria.

"Искаме да избягаме от модела pay-to-win (плати, за да победиш - бел. ред.), в които трябва да плащаш твърде много, за да продължаваш напред. Искаме да се монетизираме така, че да не се разваля балансът на самата игра. Трябва да се тества, но смятаме, че по-скоро си заслужава в играта да се включат повече хора, отколкото да се разчита на няколко, по-малко на брой играчи, които да плащат много, за да смачкват всички останали". 

Независимото студио за разработка на игри разчита, че дебютният му продукт има шанс в пренаситеното пространство на стратегическите игри, опирайки се на различния визуален стил на играта, както и на факта, че се сблъскват три империи – Египет, Елада и Римската империя, но като се залага на силен хумористичен елемент

Вижте повече във видеото: