В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Онлайн банкирането е все по-важен фактор при избора на банкови услуги

Иван Стойков, старши финансов анализатор в MoitePari.bg, В развитие, 21.02.2020

19:23 | 21 февруари 2020
Обновен: 19:23 | 21 февруари 2020
Иван Стойков, старши финансов анализатор в MoitePari.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Иван Стойков, старши финансов анализатор в MoitePari.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Онлайн банкирането набира все по-голяма популярност, защото тя е алтернатива на традиционното офлайн банкиране с посещение на офис на банката. Това е по-добрата алтернатива, защото е много по-бързо, лесно и удобно за потребителите. Важно предимство е и цената. Това каза Иван Стойков, старши финансов анализатор в MoitePari.bg, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова

Той обясни, че при онлайн банкиране разходите са поне 2 пъти по-ниски спрямо традиционния вариант с посещение до банката.

"Скоро имаше поредно увеличение на банкови такси, което до голяма степен бе предизвикано от намаляването на таксите за трансгранични плащания. Банките намериха начин как да компенсират тези пропуски за приходи от такси и съответно коригираха други такси".

Според него това е причината, че когато се взима решение за ползване на банкови услуги, все повече ще се търси възможността това да става онлайн.

Стойков коментира, че се вземат мерки за безопасното ползване на този вид услуги. "Това включва електронни подписи, SMS известия и други", допълни гостът.

"Банките създават все по-голям достъп и по-голяма функционалност на онлайн банкирането. Чрез мобилните приложения отпада необходимостта да имаме достъп до компютър. Колкото по-широк спектър от услуги може да се извършва онлайн, толкова по-голямо е конкурентното предимство на банката".

Целия разговор гледайте във видеото.