В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Световните пазари са на зелена територия

Мартин Митренцев, форекс анализатор, В развитие, 05.02.2020

20:25 | 5 февруари 2020
Мартин Митренцев, форекс анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Мартин Митренцев, форекс анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Въпреки че сме в разгара на корпоративните отчети новините около разпространението на коронавируса играят съществена роля що се отнася движението на пазарите. Виждаме рядко срещано явление в последните седмици. Всички пазари са на зелена територия. Американските регистрират солидни ръстове, заяви Мартин Митренцев, форекс анализатор, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

"Видяхме най-силните данни от май 2015 г. за новоразкритите работни места в частния сектор в САЩ, които са над 290 хил. за януари".

"Индексът на мениджърите по поръчките в непроизводствения сектор е на най-високите нива от 3 месеца насам, което също допринесе за възходящите движения", уточни Митренцев.

"Днес в Сената в САЩ в рамките на процедурата по импийчмънт срещу американския президент Доналд Тръмп се очаква той да бъде оправдан, но това почти не се отразява от пазарите. Републиканците имат мнозинство в Сената така или иначе".

"Днес акцентът пада върху цените на акциите на Snap, които спадат с 10%. Акциите на Ford поевтиняват с близо 9%. Тези на General Motors поскъпват с 0,7%. Най-големият губещ обаче е Tesla с близо 14,7% спад в цените на акциите", разкри още анализаторът.