В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Ще изчезнат ли хартиените визитки?

Георги Мутафчиев, основател на Knnect Me, В развитие, 21.06.2018

14:20 | 21 юни 2018
Георги Мутафчиев, основател на Knnect Me, снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Георги Мутафчиев, основател на Knnect Me, снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Български стартъп разработва проект за създаване на карта от рециклирана пластмаса, която да е носител на цялата информация, предоставяна иначе от хартиени визитки. По този повод Георги Мутафчиев, основател на стартъпа Knnect Me, беше гост в предаването "В развитие" с водещ Светозар Димитров.

В глобален мащаб хартиени визитки все още се използват както от по-малки, така и от големи компании, посочи Мутафчиев. Това обаче е доста непрактично в бизнес средата предвид факта, че визитки лесно се късат и губят и съответно хората, които ги използват, губят и ценни контакти, добави още той.

 Проектът Knnect Me има точно такава цел – да подобри и внесе по-голяма сигурност в общуването в бизнес средите, каза Мутафчиев. Основната идея на стартъпа е хартиените визитни карти да бъдат заменени от една карта, която ще бъде от рециклирана пластмаса и ще съдържа линк към онлайн визитник. Визитникът ще има всичката полезна информация за контактите, която ще бъде сортирана. Всеки потребител ще има възможност за собствен профил в платформата, където бързо и лесно ще може да обновява информацията си, каза още Мутафчиев.

Защитата на личните данни ще бъде гарантирана от големи компании, партньори на стартъпа, които вече имат доказано сигурни и гарантирани начини за защита на базите данни, посочи още Мутафчиев.

Към момента стартъпът търси финансова помощ и инвестиции, за да се стартира и самият бизнес.

Надяваме се това да се случи в следващите два до три месеца и като цяло до края на годината вече проектът да стартира.

Мутафчиев добави, че проектът има свободата да расте и да се развива и би могъл да достигне и световен мащаб. Неговото разработване няма нужда от концентрация на усилията на дадено място, така че той би могъл да работи навсякъде.

Вижте във видео материала целия разговор.