В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Маркетинг в ерата на безкрайната интернет свързаност

Петко Босаков и Етиен Янев във В развитие, 10.02.2017

20:34 | 10 февруари 2017
Автор: Кирил Петков
Петко Босаков, IT специалистът и Етиен Янев, експертът по PR & Digital. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Петко Босаков, IT специалистът и Етиен Янев, експертът по PR & Digital. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Технологичният напредък и влиянието му върху маркетинга, търговията и потребителите коментираха IT специалистът Петко Босаков и експертът по PR & Digital Етиен Янев в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. 

По отношение на маркетинга и комуникациите game changer ще бъде интернет свързаността. В днешно време въпросът не е дали сме свързани с интернет, а колко, каза Янев. "Свързаността на физически елементи с интернет става все по-голяма и много повече компании инвестират в internet-of-things".

"За факторите, определяни като game changers, е характерно, че често са неочаквани. Има един ограничаващ чисто технически фактор при развитието на технологиите и това са батериите. Те са твърде големи, твърде скъпи, твърде трудно се зареждат. При преодоляване на този фактор ще бъдем свидетели на огромен бум в иновациите. Става дума за огромен технологичен пробив, който не е ясно дали ще бъде направен през следващите 5 години", каза Босаков. 

Интернет свързаността означава събиране на много повече информация за хората - техния начин на живот, техните навици, физическите им потребности и това ще изведе маркетинговите подходи и тактити на ново ниво, като направи рекламата много точно таргетирата и персонализирана, обясни Янев.

Какъв е потенциалът на развитие на internet-of-things в България? Умножават ли се рисковете за сигурността на личните данни? Наясно ли са държавните институции и корпоративните играчи с рисковете за сигурността?

Чуйте коментарите.