В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Подготовката на българското председателство на ЕС преминава при пълна непрозрачност

Цветан Симеонов, председател на БТПП, В развитие, 07.02.2017

20:15 | 7 февруари 2017
Автор: Investor.bg
Цветан Симеонов, председател на БТПП. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Цветан Симеонов, председател на БТПП. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Един от приоритетите в областта на бизнес средата в България е да не се налагат по-тежки стандарти в българската икономика от тези, които се изискват от ЕС. Това коментира председателят на БТПП Цветан Симеонов в предаването "В развитие" с Вероника Денизова. 

По думите му България трябва да отиде дори по-далеч, а именно - да атакува и да бъдат премахнати правилата и разпоредбите, които пречат на фирмите да бъдат достатъчно конкурентоспособни. 

Подготовката за българското председателство на Европейския съвет преминава при пълна непрозрачност, подчерта още той. "Обществото не е запознато с нито един приоритет на държавните институции", коментира председателят на БТПП. 

Ново увеличение на работната заплата не е оправдано и не е добър подход, а едно двойно увеличението на учителските заплати трябва да е резултат от поставяне и реализирането на цели пред образователната система, смята още той. 

Данъчната политика не трябва да бъде променяна. Сигнал за увеличение на данъците ще свали позициите на България поне в няколко класации, което няма да е добър знак за инвеститорите, коментира Симеонов. 

Вижте повече във видеото: