В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Глобалните акции се насочиха към най-слабата си седмица от средата на април

Силвия Климаки, Bloomberg Лондон, във "В развитие", 30.05.2024

15:13 | 30 май 2024
Обновен: 15:18 | 30 май 2024
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Американските фючърси разшириха спадовете си, след като доходността по държавните облигации стигна връх за годината и разсея тревогата от рестриктивна монетарна политика. Това каза Силвия Климаки от Bloomberg Лондон в предаването "В развитие" с водеща Роселина Петкова.

Контрактите върху американските акции спаднаха с 0.4%, като показват втори ден на понижения на Уолстрийт. Europe Stoxx 600 се повиши леко, водена от ръста на Novo Nordisk и Auto Trader. Доходността по 10-годишните американски облигации се задържа около 4,6% след като се повиши с 15 базисни пункта за два дни.

Глобалните акции се насочиха към най-слабата си седмица от средата на април, след като очакванията за понижение на лихвите в САЩ се сблъскаха с все още упоритата инфлация. Още един слаб резултат от аукциона в сряда задълбочи тревогата, че финансирането на американския дефицит ще поведе доходността нагоре.

При суровините суровият петрол се търгува стабилно, а трейдърите очакват данните за американските запаси и срещата на ОПЕК през уикенда за повече яснота и перспективи за предлагането и търсенето.

Целия коментар може да гледате във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" може да намерите тук.