В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Как да печелим от провалени пътувания

Здравко Илиев и Галена Динева във В развитие, 27.12.2016

17:43 | 27 декември 2016
Автор: Кирил Петков
Снимка: freeimages.com
Снимка: freeimages.com

Неизползваните самолетни билети в света, които ежегодно "изгарят" са 24 млн., като 6 млн. от тях са на авио-компании, които позволяват смяна на името на пътуващия и това прави възможно да бъдат препродадени. Това каза Здравко Илиев, съосновател на платформата за продажба на провалени пътувания и почивки SpareFare, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водеща Вероника Денизова.  

"Платформата SpareFare позволява препродажба на самолетен билет или на почивка, която сте закупили, но не можете да реализирате", обясни съоснователят на платформата Галена Динева, която също гостува в предаването.

"Продавачите и купувачите не комуникират. Продавачът предлага билета си, а купувачът - за каква сума би го закупил. Ако офертата се одобри следва плащане и продавачът сменя името на билета".

Освен да си възстанови по-голямата част от сумата, която е платил, продавачът в редки случаи може дори да реализира печалба, обясниха основателите. По думите им българският проект единствен в света гарантира защита срещу измами, както за купувача, така и за продавача.

"Платформата е безплатна и ще остане такава. Към момента са регистрирани 800 потребители и има 150 разглеждания дневно, като 70% от потребителите са от Великобритания, 15% - от България, а останалите са от останалата част на света".

Кои са пазарите, които компанията счита за най-перспективни? Възможни ли са целите на компанията - до пет години да се достигнат 5 000 продажби на ден? Какъв е бизнес моделът на който разчитат предприемачите? 

Вижте целия коментар: