В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Пазарът очаква рекордния търг на 10-годишни американски облигации

Силвия Климаки, Bloomberg Лондон, "В развитие" 07.02.2024 г.

16:03 | 7 февруари 2024
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Акциите и облигациите се колебаеха, докато Министерството на финансите на САЩ се подготвя да продаде на търг рекордните 42 милиарда долара в 10-годишни облигации, което може да покаже дали скорошната разпродажба е била пресилена. Tова коментира Силвия Климаки, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" с водеща Вероника Денизова.

Фючърсите върху американските акции отбелязаха малки движения. Ford Motor Co. се повиши благодарение на по-силните резултати в предпазарната търговия, докато New York Community Bancorp Inc. беше готова за още загуби.

Европейският Stoxx 600 се понижи с 0,3%.

Американските държавни облигации се търгуваха без промяна преди продажбата в сряда, като 10-годишната доходност се движи около 4,10%. Последният аукцион идва, след като продажбата на тригодишни облигации отбеляза по-голямо от очакваното търсене.

Държавните ценни книжа се стабилизираха, след като силните икономически данни предизвикаха двудневен спад и пазарните залози за скоростта на намаляване на лихвените проценти от Фед бяха намалени.

На други пазари петролът се търгуваше в тесен диапазон след два дни на печалби, тъй като геополитическият риск в Близкия изток беше частично компенсиран от доклад, показващ разширяване на запасите в САЩ.

Целия коментар може да гледате във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" може да намерите тук.