В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Дуалното обучение е най-голямото събитие в българското образование

Светлин Наков във В развитие, 07.12.2016

19:00 | 7 декември 2016
Автор: Кирил Петков
Светлин Наков, създател на Софтуерния университет SoftUni. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Светлин Наков, създател на Софтуерния университет SoftUni. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Духът на образованието може да се събуди „отдолу нагоре“ и решението е в свободата, а не в субсидиите. Това каза създателят на Софтуерния университет SoftUni Светлин Наков в интервю на Иван Нончев, Bloomberg TV Bulgaria, за предаването „В развитие“.

Университетът получи приз за иновативно предприятие на годината в категория "Иновация за развитие на таланти" на 12-ия Национален иновационен форум, връчван от президента Росен Плевнелиев. Веднага след награждаването Наков каза: „Духът на предприемача трябва да се възпитава у децата от много ранна възраст – от ниво училище, след това в университета“.

„Дуалното обучение е най-голямото събитие в българското образование през последните 10 години. Ние се борим, и в 28 града стартираме безплатно обучение по програмиране, защото дигитализацията е част от всяка една иновация“.

Държавата трябва да се включи в намиране на решения за проблемите на образованието, като даде повече свобода, каза предприемачът. „Тогава в средното образование ще се нароят иновативни училища, които ще покажат пътя. Същото се отнася и за висшето образование“.

Очаквайте видео с целия коментар.