В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Суперсилата на Threads, която Twitter няма

Първоначално Threads тръгва без реклами, но няколко директори на рекламни агенции очакват, че ако има, тя ще има предимство пред други платформи заради връзката ѝ с екосистемата на Meta.

16:00 | 14 юли 2023
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

За по-малко от 24 часа микроблогинг приложението Threads, пуснато от Meta Platforms, е успяло да привлече повече от 30 млн. потребители, като се изкачи на върха на класацията на най-сваляните услуги в апсторовете. Така се превърна в една от най-обсъжданите теми в Twitter – социалната мрежа, която се опитва да измести.

Информационният сайт Semafor цитира писмо от сряда миналата седмица, адресирано до изпълнителния директор на Мета Марк Зукърбърг, в което Алекс Спиро - адвокатът, представляващ Twitter, обвинява Meta, че незаконно се е възползвала от търговски тайни и друга интелектуална собственост, като е наела бивши служители на Twitter да разработят приложение, имитиращо социалната медия за кратки съобщения. 

Не е ясно дали Threads ще успее да запази набраната инерция, но с толкова много регистрации, анализатори и инвеститори казват, че премиерата изглежда е успешна, а услугата може да стане привлекателна за рекламодатели, ако платформата достигне по-голям мащаб.

Първоначално Threads тръгва без реклами, но няколко директори на рекламни агенции очакват, че ако има, тя ще има предимство пред други платформи заради връзката ѝ с екосистемата на Meta.

„Тази суперсила, която има Threads и която Twitter няма, е, че не трябва да учи нищо за потребителите си, които са се абонирали за платформата за денонощие“, коментира Моли Лопес, главен изпълнителен директор на рекламната агенция Sparo. „Вероятно те са в Instagram, Facebook и дори WhatsApp, така че Threads вече знае доста за тях.“

Вижте целия материал във видеото