В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Още една банка предизвика тревоги на капиталовите пазари в Европа

Пазарен коментар на Силвия Климаки, Bloomberg Лондон, "В развитие", 24.03.2023 г.

15:39 | 24 март 2023
Обновен: 15:41 | 24 март 2023
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Американските капиталови фючърси поевтиняха и изтриха ръста си от по-рано през деня, а спадът в цената на европейските акции се води от банките заради опасенията обхванали инвеститорите преди уикенда относно стабилността на сектора. Настроението за избягване на риска на пазарите доведе до поскъпване на облигациите и на долара. Това коментира Силвия Климаки от Bloomberg Лондон, в предаването „В развитие” с водещ Веселина Спасова.

Stoxx Europe 600 се понижи за втори пореден ден като банковият индекс изтри целия си ръст от началото на седмицата. Акциите на Deutsche Bank AG поевтиняха с 15%, най-много от март 2020 г.

Договорите от S&P 500 изгубиха 0.7%, а тези от Nasdaq 100 - 0.4% след като индексът се доближи до прага на бичи пазар в четвъртък.

Акциите на UBS Group AG поевтинях след като Bloomberg писа, че това е една от банките наблюдавана от министерството на правосъдието на САЩ във връзка с разследването им дали финансисти са помогнали на руски олигарси да избегнат санкциите.

Инвеститорите остават предпазливи заради проблемите в банковия сектор, които нараснаха по време на ускорения цикъл на повишаване на лихвите от Федералния резерв.

В четвъртък акциите на американските банки поевтиняха след като министърът на финансите Йелън заяви пред Конгреса, че е подготвена за по-нататъшни стъпки за защита на депозитите, ако това се окаже нужно. Индекс на най-големите американски банки потъна до най-ниското си ниво от ноември 2020.

Целия коментар може да гледате във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" може да намерите тук.