В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Бизнесът у нас не пести разходи за обучение на кадри

Соня Банкова, ръководител проекти Обучение и квалификация в ГБИТК, Диляна Карова, сертифициран бизнес треньор по системата на ActionCOACH, „В развитие”, 15.03.2023

18:25 | 15 март 2023
Автор: Зорница Крушарска

Темите, които предлагаме в обучителните програми на Германо-българската индустриално-търговска камара, са постоянно актуални и винаги полезни - управление на времето, управление на екипите, установяване на връзка с хората в екипа и управление на кризи. Съчетахме ги с много модерните в момента теми като тази за изкуствения интелект и приложението на това ново дигитално постижение, разказа Соня Банкова, ръководител проекти Обучение и квалификация в Германо-българската индустриално-търговска камара, в предаването „В развитие” с водещ Вероника Денизова. 

Избрахме точно тези теми като продължение на предишна наша програма и се допитахме до мениджърите какво всъщност искат те. Тези теми са свързани с лидерските умения, а обучението се извършва по система ActionCOACH, която се използва в над 85 държави по целия свят, допълни Диляна Карова, сертифициран бизнес треньор по системата на ActionCOACH.

„Близо 18 000 бизнеси я използват всеки ден и има откъде да черпим идеи, които да приложим и тук в България”.

Тези обучения са отворени за всички членове на Камарата, но участие може да вземат и представители на други компании, които могат да заявяват участие по всяко време на регистрационната форма на интернет страницата на ГБИТК.

„Нуждата от обучения е все по-голяма, защото бизнесът се развива и мениджърът не може да си позволи да остане на едно място. Той е лидер, трябва да мотивира и да дава пример”, споделиха събеседниците.

Бизнесът у нас не пести разходи за обучение на кадри, инвестира в служителите си и в развиването на талантите, а лидерите инвестират в развитието на своите собствени умения и компетентности, подчерта Банкова.

Тя обяви, че предстои да бъде представена нова програма на Камарата за жени лидери във формат, който досега не е бил предлаган и целта е те да се откъснат от работното ежедневие.

Какво е мястото на изкуствения интелект в бизнеса и могат ли всички бизнеси да се възползват от инструментите на AI може да гледате във видеото.

Всички гости на предаването „В развитие” вижте тук.