В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Акциите в Европа и фючърсите в САЩ се колебаят заради политиката на Фед

Пазарен коментар на Анджела Фелисиано, Bloomberg Лондон, 06.12.2022 г.

15:11 | 6 декември 2022
Обновен: 15:13 | 6 декември 2022
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Пазарите търсеха ориентир тази сутрин, докато трейдърите оценяваха перспективите от забавяне на темповете на повишение на лихвите в САЩ на фона на данните, които показаха, че политиката на затягане вероятно ще трябва да продължи по-дълго. Това коментира Анджела Фелисиано, Bloomberg Лондон, в пазарния си обзор за предаването "В развитие" с водеща Вероника Денизова.

Европейските акции са с лек спад. Stoxx 600 е с 0,4% понижение, водено от енергийните акции, финансовите услуги и ритейла. DAX и CAC са с понижение от 0,3%. Миналия месец ралито на европейските акции тласна много индекси нагоре, включително DAX, FTSE MIB и Euro Stoxx 50 на бича територия.

Контрактите върху S&P 500 отслабнаха след трети ден на спадове вчера за S&P 500. Доходността по облигациите направи пауза в ръста, а доходността на 10-годишните държавни облигации на САЩ остана без промяна на 3.56%. Силните данни за американските услуги в понеделник разсеяха спекулациите за по-високи крайни лихви на Фед, което тласна доходността над 3.5%.

При валутите йената обърна ръстовете, след като Bank of Japan запази миролюбивата си политика. Доларът поскъпна за втори ден в сигнал за търсене на убежища.

Петролът се стабилизира след спада вчера заради признаци, че Китай отменя строгите мерки. WTI е без промяна около $77 за барел.
Златото е стабилно и биткойн поскъпна с 0.3% над 17000 долара.

Целия коментар може да гледате във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" може да намерите тук.